Over de praktijk


De praktijk is weer open.
U bent van harte welkom om een afspraak te maken!

Valerie Fiteni is paramedisch natuurgeneeskundig Therapeut met Ayurveda als specialiteit. Ze is een BATC therapeut die holistisch volgens de 5 natuurgerichte principes werkt.

U kunt afspreken voor:
– Een voedings- en leefstijl consult.
– Een massage, detoxbehandeling of een zintuigbehandeling.
– Een deprogrammeer sessie om diepliggende overtuigingen, patronen en emoties die ziekmakend zijn te ontmantelen.

 

Heeft u last van een verzwakt immuunsysteem, bent u ziek of blijft u liever thuis? Een online consult is mogelijk.

U kunt dan kiezen voor een telefonisch of online consult.
Met betrekking tot deprogrammeer sessies: de eerste sessie vindt in de praktijk plaats. Daarna is een online sessie mogelijk.

 

Waarom de naam Ayurveda praktijk Arjuna ?

Arjuna: het prototype van de mens die zichzelf kent en overwint

Arjuna is de naam van een van de twee hoofdfiguren in de Bhagavad Gita. De Bhagavad Gita is een dialoog tussen Arjuna en Krishna. Op de ochtend dat Arjuna het pijnlijkste gevecht van zijn leven moet leveren, wordt hij door zijn kracht en moed verlaten. Aan de andere kant van het veld staat de vijand, bestaande uit talloze dierbare mensen, vrienden en familieleden van wie hij onmetelijk veel houdt en met wie hij toch moet gaan vechten. Dankzij de leringen van zijn vriend Krishna kan Arjuna het geheim van leven en dood en van het bevrijdende handelen doorgronden en het gevecht aangaan.
Zowel Krishna als de vijanden van Arjuna zetelen binnen in hem.

Arjuna symboliseert voor mij de mens die zichzelf kent en overwint.

Arjuna is ook een veelgeprezen Ayurvedisch preparaat dat bij hartziekten wordt gebruikt. Het versterkt de hartspieren, reguleert de hartslag, verlaagt de bloeddruk, verbetert de bloedtoevoer.
Arjuna wordt ook na een infarct gebruikt en is tevens bloeddruk- en cholesterolverlagend.

 

Wie ben ik?

Graag stel ik me aan u voor.

Ik ben Valerie Fiteni, BATC- en Ayurvedisch therapeut. Ik geef voedings- en leefstijl adviezen, Ayurvedische massages, detox- en zintuigenbehandelingen. Voor mij zijn wij als mens in veel opzichten in staat ons leven en welzijn te creëren. Toen ik Ayurveda een plaats in mijn leven gaf, werd dit krachtig bevestigd. Met Ayurveda heb ik mezelf beter leren kennen, inzicht gekregen in mijn persoonlijke stofwisseling. Ik ben ik voedsel gaan eten dat voor mij persoonlijk goed was. Ik ben anders gaan leven. Naast een persoonlijk voedingspatroon heb ik met behulp van Ayurvedische preparaten oude onopgeloste gezondheidsproblemen (verontrustende hartritmestoornissen, duizeligheid en zeer pijnlijke menstruaties die een maandelijkse handicap waren gaan vormen) aangepakt. Ik wilde namelijk niet dat mijn gezondheid afhankelijk zou worden van zware medicijnen die meestal niet zonder bijwerkingen zijn.

De resultaten van deze keuze overtroffen alle verwachtingen! Het ging snel goed met mijn hart, de duizeligheid verdween, tijdens mijn menstruatie voelde ik me fit en had ik helemaal geen pijn meer. Deze ontwikkelingen en de toegevoegde waarde die Ayurveda mijn leven gaf, waren zo waardevol dat ik de opleiding van Ayurvedisch therapeut in België bij de School van Ayurveda (Gent) ging volgen. Tevens ging ik in Nijmegen studeren aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde voor de opleiding van Ayurvedisch massagetherapeut.

Mijn praktijk bestaat sinds 2013 en dagelijks voel ik dankbaarheid voor wat mijn werk in mijn leven brengt. Het is heel fijn om bij te dragen aan de ontwikkeling van Ayurveda in Nederland en op mijn beurt mijn ervaring als Ayurvedisch therapeut in dienst te stellen van degenen die er baat bij hebben.

Mensen ondersteunen in hun genezings- en groeiproces blijft bijzonder en leerzaam. En het mooie ervan is dat dit niet te scheiden van mijn eigen groeiproces.