Ayurvedische kookretraite


Ayurvedische kookretraite / 3 of 4-daagse

Koken vanuit de leer van de 5 elementen en de 6 smaken
om je in balans en vitaal te voelen

25 t/m 28 oktober bij de Uelenspieghel in Drenthe (maximaal 8 deelnemers)

 

 

Hippocrates  “Alle ziektes beginnen in de darmen.

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

 

 

 

 

 

Als deelnemer van de Ayurvedisch kookretraite, leer je Ayurvedisch te koken en verzorg je de maaltijden van de Stilte- en Kookretraite. Alle maaltijden zijn warm. Alle recepten die je leert zijn vegetarisch, de meeste zijn zelfs vegan- en glutenvrij en altijd suikervrij.
Onder begeleiding van Bart van der Maat, een ervaren en enthousiaste Ayurvedisch kok, kookt je in de ochtend en aan het eind van de middag een uur.

Je houdt genoeg tijd vrij om in de middag te ontspannen en te wandelen in de mooie, stille natuur rond de Uelensphieghel, de boerderij waar je verblijft. De boerderij heeft twee mooie, warme ruimtes waar je je ook terug kunt trekken voor meditatie en yoga.

Je leert tevens met Valerie, Ayurvedisch therapeut, de grondbeginsels van de Ayurvedische voedingsleer en je kunt als het jou inspireert deelnemen aan een massageworkshop met Wilfried.

 

 

Inhoud van de  kookretraite:

  • Je kiest voor een 3- of 4 daagse retraite en slaapt in een eenpersoons- of tweepersoonskamer.
  • Ayurvedische, biologische maaltijden (door jezelf en de andere deelnemers bereid tijdens de kookworkshops). Je leert heerlijke vegan vleesvervangers recepten. Er wordt tevens glutenvrije gekookt. De lekkernijen en desserts die je leert koken zijn gluten- en suikervrij zijn.
  • Een workshop over de grondbeginsels van de Ayurvedische voedingsleer met Valerie.
  • Een massageworkshop met Wilfried.
  • Wandelen, meditatie, yoga naar behoefte.

 

 

 

Bart van der Maat

 

Mijn naam is Bart van der Maat. Ik ben de Ayurvedische kok van de kookretraite bij de Uelenspieghel. Ik verheug me er op je te ontmoeten en je te kunnen begeleiden in je kennismaking met de Ayurvedische keuken. Het doorgeven van mijn liefde, kennis en ervaring van voeding in relatie tot gezondheid is mijn passie. Harmonie, groei en plezier vormen verder de basis vanuit ik in Spiritfood – het bedrijf dat ik aan het oprichten ben – werk.

Ik heb een lange ervaring als Vedisch kok en werk op dit moment als vegakok in Lelystad in Het Vegetarisch Restaurant dat een onderdeel is van het Transcendente Meditatie Sidhadorp.

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie:

Data: donderdag 25 of vrijdag 26 oktober – zondag 28 oktober

Aankomst: donderdag of vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur.

Start van de retraite: met de lunch om 12.30 uur.

Afsluiting: zondag, na het diner (diner om 17.00 uur).

 

 

Prijzen van de kookretraite:

Met verblijf in eenpersoonskamer: € 470,- voor 4 dagen of € 398 voor 3 dagen.

Met verblijf in een tweepersoonskamer: € 370,- voor 4 dagen of € 298,- voor 3 dagen.

Deze prijzen zijn incl. alle Ayurvedische, biologische maaltijden, onbeperkte thee, een workshop ‘Ayurvedische voedingsleer’ en een massage workshop’.

Locatie: De Uelenspieghel , Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte.
Informatie: T 06 29 42 14 92 en info@ayurvedapraktijkarjuna.nl
Inschrijving: info@ayurvedapraktijkarjuna.nl

Betaling: Nadat je een bevestiging van jouw deelname aan de retraite hebt ontvangen, gelieve de aanbetaling van € 180,- te doen. Bankgegevens: NL 35 INGB 0007 9480 55 t.n.v. Ayurveda praktijk Arjuna en met vermelding van ‘Stilte retraite’ of ‘Kookretraite’.

Een betaling in 3 termijnen is mogelijk. Neem contact met Valerie (info@ayurvedapraktijkarjuna.nl) op als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

 


Stilte retraite met Ayurvedische massage en bodywork sessie

3 of 4 daagse

26 t/m 28 oktober bij de Uelenspieghel in Drenthe (maximaal 12 deelnemers)

 

Als deelnemer is deze retraite het moment voor je om jezelf in stilte terug te trekken. Hoe je dit moment wilt en kan benutten en wat er dan met je gebeurt, is persoonlijk: bezinning, de balans opmaken, bijkomen, nieuwe inspiratie  vinden …. of nog iets anders.

Er wordt voor je gezorgd met veel warmte en aandacht. Je ontvangt van Valerie, Ayurvedisch therapeut, een Abhyanga (Ayurvedische lichaamsmassage met warme olie) en van Wilfried een bodywork sessie.
Als je aanvullende zorgverzekering hebt, kun je € 120,- bij je zorgverzekeraar declareren.

Je eigen proces staat tijdens deze retraite centraal !

 

 

 

 

Yoga, meditatie, wandelen, reflectie uur naar behoefte

Je verblijft op de boerderij ‘De Uelenspieghel’, in een stiltegebied midden in de natuur. De boerderij heeft twee mooie, warme ruimtes waar je je terug kan trekken voor meditatie en yoga.

Elke dag, na het avondeten kun je – als je er behoefte aan hebt – tijdens een reflectie uur met andere deelnemers en/of met Valerie en Wilfried, de begeleiders van de retraite, je ervaring delen.

 

Ayurvedische keuken

Er wordt elke dag met veel liefde Ayurvedisch gekookt voor je. De keuken is biologisch. Tevens zijn bijna alle gerechten zuivel- en glutenvrij en alle recepten suikervrij.

 

 

 

Wat is een abhyanga?
Een abhyanga is een traditionele Ayurvedische massage van het hele lichaam. Hoofd, gezicht, handen en voeten worden tijdens de Abhyanga uitgebreid gemasseerd met warme Ayurvedische medicinale kruidenoliën. Een Abhyanga werkt op verschillende niveau’s. Het is heerlijk ontspannend, kan energiegevend of juist kalmerend zijn en brengt lichaam en geest in balans. Het verhoogt de immuniteit, versterkt het zenuwstelsel, voedt de weefsels, stimuleert het lichaam bij het opruimen van afvalstoffen en heeft een pijnstillende werking (bijvoorbeeld bij indicaties als reuma, artritis of spierpijn).

Na een polsdiagnose, kiest Valerie (Ayurvedische therapeut) de olie die zij gaat gebruiken voor het geven van de Abhyanga .

 

Wat is een bodywork sessie?
Tijdens een bodywork sessie kan Wilfried verschillende technieken gebruiken. Shiatsu, Cranio en Facia technieken.

De locatie: de retraite vindt plaats op boerderij ‘De Uelenspieghel’ (www.uelenspieghel.nl), in een stiltegebied midden in de natuur, omringd door bos, heide en vennen. Een uil horen, de herten jouw pad zien kruisen en de eekhoorns boven je door de bomen te zien springen is daar heel gewoon!

Stilte, yoga en meditatie: de boerderij heeft twee mooie, warme ruimtes waar je je terug kunt trekken voor meditatie en yoga.

 

Inhoud van de stilte retraite:

  • Je kiest voor een verblijf van 3 of van 4 dagen in een eenpersoons- of tweepersoonskamer.
  • 11 Ayurvedische, biologische maaltijden als je voor de 4 daagse retraite kiest, 8 voor de 3-daagse retraite.
  • Een abhyanga (Ayurvedische lichaamsmassage met warme olie) van 1.30 uur.
  • Een bodywerk sessie van 1 tot 1.30 uur.
  • Wandelen, meditatie, yoga naar behoefte.

 

Praktische informatie:

Data: donderdag 25 of vrijdag 26 oktober – zondag 28 oktober

Aankomst: donderdag of vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur.

Start van de retraite: met de lunch om 12.30 uur.

Afsluiting: zondag, na het diner (diner om 17.00 uur).

 

Prijzen van de stilte retraite:

Als je aanvullende zorgverzekering hebt, kun je € 120,- bij je zorgverzekeraar declareren.

Met verblijf in eenpersoonskamer: € 590,- voor 4 dagen of € 490 voor 3 dagen.

Met verblijf in een tweepersoonskamer: € 490,- voor 4 dagen of € 390,- voor 3 dagen.

Deze prijzen zijn incl. alle Ayurvedische, biologische maaltijden, onbeperkte thee, massage en bodywork sessie.

Locatie: De Uelenspieghel , Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte.
Informatie: T 06 29 42 14 92
Inschrijving: info@ayurvedapraktijkarjuna.nl

Betaling: Nadat je een bevestiging van jouw deelname aan de retraite hebt ontvangen, gelieve de aanbetaling van € 180,- te doen. Bankgegevens: NL 35 INGB 0007 9480 55 t.n.v. Ayurveda praktijk Arjuna en met vermelding van ‘Stilte retraite’ of ‘Kookretraite’.

Een betaling in 3 termijnen is mogelijk. Neem contact met Valerie (info@ayurvedapraktijkarjuna.nl) op als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

 

Over de begeleiders van de retraite:

De retraite wordt georganiseerd door Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut (voedingsadvies en massages) in samenwerking met Wilfried Tanghe, master Chi Kung en Martial Arts en bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia).

Valerie en Wilfried geven regelmatig samen retraites. Ze hebben veel ervaring in de begeleiding van mensen die in het kader van een retraite in proces komen.

Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut (voedingsadvies en massages)
Voor Ayurveda ben jij – net als alles wat bestaat – de uitdrukking van een unieke samenstelling van de 5 elementen (ether, lucht, vuur, water, aarde). In balans of uit balans zijn, is dus iets zeer persoonlijks. Uit balans zijn heeft altijd te maken met een verstoring van je elementen. Het is een afspiegeling van je leefstijl, wat je wel en niet doet, wat je eet, enz.

Valérie: “Ik zie de 5 elementen in jou samenwonen en samenwerken. Hun verhouding en kwaliteit bepaalt je gemoedstoestand, je fysieke welzijn, je zoektochten, wat je aantrekt en afstoot. Tijdens de retraite wil ik je ondersteunen om in je kracht te komen, je vitaal en blij te gaan voelen en de dankbaarheid van je systeem te gaan ervaren”.

Wilfried Tanghe: master Chi Kung en Martial Arts en bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia). Wilfried heeft zijn eigen therapeutenpraktijk. Hij ondersteunt zijn cliënten bij het zich bewust worden van hun eigen energie, het behandelen van uiteenlopende gezondheidsklachten en bij het oplossen van energetische stagnaties (die vaak de oorzaak zijn van gezondheidsklachten). In dit proces besteedt hij ook veel aandacht aan de werking van polariteit. Zijn begeleiding is speels en levendig. Je ziet bij hem alle 5 elementen in actie!