Holistic pulsing


Holistic pulsing

De kracht van zachtheid en loslaten in ontspanning

“Waar leven is, is beweging. Daaruit volgt dat we, overal waar starheid en stagnatie heersen, op pijn en ziekten stuiten.” – Tovi Browning, grondlegger van Holistic pulsing

Holistic pulsing is een holitische therapievorm, buitengewoon aangenaam, met grote dieptewerking die iedereen iets te bieden heeft. Zelfs het ophefffen van de diepste blokkades gebeurt ongedwongen en zonder taumatische effecten.

 

“De basis van holitic pulsinc bestaat uit ritmisch beweging. Gedurende de hele therapiesessie wordt het lichaam van de pulsee (client) geheel of gedeeltelijk in ritmische beweging gehouden. Dit berust op het principe dat er leven is waar beweging is, en dat overal waar beweging ophoudt, stagnatie en verval optreden.

Het pulsen is ongeveer gelijk aan de foetale uitslag: 120-160 oer minuut. De wieg- en tractietechniek maakt holistic pulsing tot een van de diepste en effectiefste ontspanningsmethoden op grond van de kalmerende uitwerking die het heeft op het zenuwstelsel.” Citaat van Tovi Browning, Holitic pulsing, De kracht van zachtheid.

 

 

Holistic pulsing voor fysieke, mentale en energetische klachten

Door een staat van diepe ontspanning te bereiken kunnen veel klachten en blokkades verminderd of opgelost worden.
Denk aan stress, spanningen, chronische vermoeidheid, angsten, fysieke klachten, spier- en gewrichtspijn, nek- rug- en schouderpijn, stijfheid, migraine, slaaploosheid maar ook spijsverteringsproblemen, obstipatie, oedeem, verwondingen, ontstekingen en afkickverschijnselen na drugsverslaving. Hiernaast versterkt het je immuunsysteem.

 

Trauma’s en emotionele klachten

Naast de behandeling van fysieke klachten is holistic pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s, angsten of problemen als acute paniektoestanden, chronische depressie en chronische vermoeidheid.

 

Holistic pulsing voor wie?

Holistic pulsing is een behandelmethode die iedereen iets te bieden heeft.
Het is geschikt voor volwassenen, kinderen, zwangeren en ouderen.

Kinderen reageren snel en makkelijk op deze behandelingsmethode, bijvoorbeeld bij driftaanvallen of lichamelijke klachten.

Zwangeren genieten van deze zeer ontspannende behandeling. Sessies dragen bij aan een ontspannen levensbegin voor de baby.

Voor ouderen heeft holistic pulsing naast een veelzijdige therapeutische werking, ook een waardevol effect op de soepelheid en gezondheid van gewrichten.

 

Hoe werk ik?

Een holistic pulsing sessie is altijd weldadig, ook als je geen gezondheidsklachten hebt.
Het is een moment van diepe ontspanning voor jezelf, een krachtige preventieve daad die je ondersteunt om in balans te komen of te blijven en die tevens je immuunssysteem versterkt.

Bij een holistic pulsing sessie houdt de client zijn kleren aan. Hij wordt liggend gemasseerd, terwijl hij op zijn buik of rug of in foetus-houding ligt. Echter kan ook in vele andere posities gepulst worden. Zeker wanneer er sprake is van fysieke beperking of een houding die pijnlijk is. Er is altijd een manier of een houding om iemand te pulsen.

 

Kennismaking & anamnese

Voorafgaand een sessie is er altijd een intake-gesprek van 15 minuten waarin je vertelt over je eventuele klachten en je behoeften.

Sessie holistic pulsing van 60 of 90 min.
In mijn praktijk kun je afspreken voor een holistic pulsing sessie van 60 of van 90 minuten.

 

Combinatie ayurvedische massage of behandeling en holistic pulsing

Soms is de combinatie van ayurvedische behandeling en holistic pulsing therapeutisch gunstig.
Tijdens het intake-gesprek wordt er een keus gemaakt in overleg met de client.

Cliënten willen vaak weten hoeveel sessies nodig zullen zijn voor de verbetering of het oplossen van hun klachten. Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de vraag en van de klacht(en). Bij sommige klachten is herhaling van een sessie gedurende een aantal weken achter elkaar wenselijk. Er zijn echter ook cliënten die zich bijvoorbeeld om de 4 weken uit zelf-liefde, voor de pure ontspanning of om weer helemaal tot zichzelf komen laten pulsen.

 

Tarieven

sessie holistic pulsing of combinatie met ayurvedische behandeling:     60 min. € 75,00
sessie holistic pulsing of combinatie met ayurvedische behandeling:     90 min. € 100,00

Voorafgaand aan een sessie is er altijd een intake gesprek van 15 minuten en na de behandeling een kopje thee.