archief Herfst Retraite bij de Uelenspieghel


24 t/m 26 november: Retraite bij de Uelenspieghel (Drenthe)

Leer Ayurvedisch te koken en beoefen Chi Kung om jezelf gezond te maken

De retraite geeft je praktische handreikingen om jezelf gezond te maken en gezond te blijven. De werking van je spijsvertering speelt hierin een essentiële rol. Dit geldt zowel voor je fysieke gezondheid, als voor je energetische en geestelijke welzijn. Met Ayurvedisch therapeut Valérie Fiténi leer je koken vanuit de Ayurvedische voedingsleer. Je krijgt inzicht in de aard en de behandeling van gezondheidsklachten, in het bijzonder van spijsverteringsklachten. Met Chi Kung docent en Shiatsu therapeut Wilfried Tanghe leer je yoga en Chi Kung oefeningen om je spijsverteringsorganen te ontgiften en goed te laten functioneren.  Zo ga je ook ‘werken’ met de energiekanalen, meridianen die verbonden zijn aan je spijsverteringsorganen.

De locatie:

De retraite vindt plaats op boerderij ‘De Uelenspieghel’, in een stiltegebied midden in de natuur, omringd door bos, heide en vennen. Een uil horen, de herten jouw pad zien kruisen en de eekhoorns boven je door de bomen te zien springen is daar heel gewoon!

voor een indruk van de locatie: www.uelenspieghel.nl

 

Inhoud van de retraite:

  • Acht Ayurvedische, vegetarische, biologische maaltijden (bereid door jezelf en de andere deelnemers tijdens de kookworkshops met Valerie). Je leert plantaardige, eiwitrijke recepten te koken, perfecte en heerlijke vleesvervangers. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan glutenvrije recepten en aan het maken van lekkernijen  en desserts die gluten- en suikervrij zijn. De meeste recepten zijn veganistisch.
  • Twee thema gesprekken over Ayurvedische voeding en de werking van de spijsvertering,
  • Drie Chi Kung oefensessies gericht op het goed functioneren van je spijsverteringsorganen en het hebben van een goede stoelgang.
  • Een massageworkshop

Uiteraard is de deelname aan elke workshop optioneel. De keus blijft aan jou!

 

 Praktische informatie:

Data: vrijdag 24 – zondag 26 november.

Aankomst: vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur.
Valerie zal vanaf 9.00 uur in de keuken zijn om de lunch te bereiden. Heb je zin om jouw retraite ook zo te beginnen? Dan ben je van harte welkom om deze eerste maaltijd samen te koken. Meld dit dan even van te voren.

Start van de retraite: met de lunch om 12.30 uur.

Afsluiting: zondag, na het diner (diner om 17.00 uur).

Aantal deelnemers: minimaal 20 deelnemers, maximaal 30 (de slaapvertrekken zijn verspreid over … hectares. Er wordt in kleine groepen gekookt).

 

Bij de kosten inbegrepen:

  • Een verblijf van 3 dagen en 2 nachten in een eenpersoons- of tweepersoonskamer of op de natuurcamping van de Uelenspieghel, in je eigen tent of camper.
  • 8 Ayurvedische, vegetarische (meestal veganistische) biologische maaltijden (vol pensioen)
  • 4 Ayurvedische kookworkshops,
  • 2 themagesprekken m.b.t. voeding en gezondheidsklachten,
  • 3 Chi Kung sessies,
  • 1 massageworkshop.

Elke chalet en slaapkamer heeft zijn eigen badkamer met douche en WC.

 

Prijzen:

met verblijf in eenpersoonskamer:               € 320,- (alle eenpersoonskamers zijn al geboekt. Inschrijven op een wachtlijst is mogelijk)
met verblijf in een tweepersoonskamer:     € 305,-
met verblijf op de camping in camper:         € 275,- (excl. douche: € 0,50 en elektra p. dag € 2,50)
met verblijf op de camping in een tent:        € 270,- (excl. douche: € 0,50 en elektra p. dag € 2,50)

Het aantal eenpersoonskamers is beperkt. Laat op tijd weten of je in een van deze slaapkamers wilt slapen.

Adres van de locatie: De Uelenspieghel  groepsaccommodatie, natuurcamping en activiteitencentrum,
Winkelsteeg 5 – 7975 PV – Uffelte. Telefoon 0521-351331

Meer informatie en inschrijving: info@ayurvedapraktijkarjuna.nl of telefonisch op T 06 29 42 14 92

Betaling: Nadat je een bevestiging van jouw deelname aan de retraite hebt ontvangen, gelieve de aanbetaling van
€ 120,-  doen. Bankgegevens: NL 35 INGB 0007 9480 55 t.n.v. Ayurveda praktijk Arjuna en met vermelding ‘Retraite november 2017’.

 

Over de begeleiders van de retraite:

De retraite wordt georganiseerd door Ayurveda praktijk Arjuna (Valérie Fiténi), in samenwerking met Wilfried Tanghe.

Wilfried Tanghe: master Chi Kung en Martial Arts en bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia). Wilfried heeft zijn eigen therapeutenpraktijk. Hij ondersteunt zijn cliënten bij het zich bewust worden van hun eigen energie, het behandelen van uiteenlopende gezondheidsklachten en bij het oplossen van energetische stagnaties (die vaak de oorzaak zijn van gezondheidsklachten). In dit proces besteedt hij ook veel aandacht aan de werking van polariteit. Zijn begeleiding is speels en levendig. Je ziet bij hem alle 5 elementen in actie!

Naast Chi Kung geeft Wilfried tijdens de retraite de massageworkshop.

 

Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut (voedingsadvies en massages)

Voor Ayurveda ben jij – net als alles wat bestaat – de uitdrukking van een unieke samenstelling van de 5 elementen (ether, lucht, vuur, water, aarde). In balans of uit balans zijn, is dus iets zeer persoonlijks. Uit balans zijn heeft altijd te maken met een verstoring van je elementen. Het is een afspiegeling van je leefstijl, wat je wel en niet doet, wat je eet, enz. Elk proces van in balans komen begint met het verbranden van ama (afvalstoffen). Voeding wordt in Ayurveda gebruikt om afvalstoffen op te ruimen en je dosha’s (de 3 bio energieën vata, pitta en kapha) in balans te brengen. Wat fysiek wordt bereikt, werkt op mentaal, energetisch en spiritueel niveau door. Het is onvoorstelbaar mooi wat je met Ayurveda kunt oplossen!

Valérie: “Ik zie de 5 elementen in jou samenwonen en samenwerken. Hun verhouding en kwaliteit bepaalt je gemoedstoestand, je fysieke welzijn, je zoektochten, wat je aantrekt en afstoot. Tijdens de retraite wil ik je ondersteunen om in je kracht te komen door wat je eet, je vitaal en blij te gaan voelen en de dankbaarheid van je systeem te gaan ervaren”

Extra mogelijkheden voor en na de retraite:

Langer verblijven bij de Uelenspriegel?
Je kunt extra verblijven voor en/of na de retraite bij de Uelenspiegel. Neem in dit geval contact op met Annette.

Een bodywerk sessie met Wilfried?
Dit is mogelijk voor, tijdens of na de retraite. Laat het dan telefonisch of per mail weten.

Een persoonlijk voedingsadvies consult met Valerie of een Ayurvedische massage?
Dit kan voor of na de retraite bij de Uelenspiegel of in Alkmaar of Amsterdam. Dit is aan te raden als je met je voeding gezondheidsklachten wilt aanpakken of als je gewoon wilt weten welk voedingspatroon bij jouw geboorteconstitutie past.