Detox behandelingen


Shirodhara 

Voorhoofdsbegieting met kruidenoliën, zeer rustgevend en reinigend voor de geest.

 

ayurveda-massage-olie

 

De Shirodhara is een Ayurvedische behandeling van het hoofd. Gedurende circa 45 minuten worden warme medicinale oliën (gedurende 45 min). op het voorhoofd gegoten. De werking ervan is zeer kalmerend voor de geest en zintuigen (in het bijzonder het zicht en het gehoor). Diepe rust en een verstilde geest wordt met de Shirodhara bereikt. Deze behandeling wordt traditioneel bij psychologische aandoeningen gebruikt.
Net als de shirobhyanga is deze behandeling ook doeltreffend bij mensen die grote mentale inspanningen moeten leveren, achter de computer werken of die last van bezorgdheid hebben. De behandeling begint met een massage van het lichaam met warme, medicinale oliën.

Zeer geschikt voor de volgende Indicaties: burn out, mentale uitputting, geheugen- en concentratieproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, oog- en ooraandoeningen, hyperactiviteit, angsten en depressie.

De Shirodhara houdt ook een massage van rug, schouders, nek, hoofd en gezicht in.

 

90 min. (in totaal 120 min. met anamnese en polsdiagnose voorafgaand de behandeling) € 150,-.

Wanneer het wenselijk is, kan voorafgaand de Shirodhara een zwedana sessie (zweet sessie in een Ayurvedische zweet cabine) gepland worden.

Zwedana sessie 20 tot 30 min.: € 25,-

 

Ubtan

Reinigende en voedende Ayurvedische modder (klei) behandeling van het hele lichaam.

 

ayurveda-ubtan

Bij deze behandeling wordt het gehele lichaam, inclusief gezicht, ingesmeerd met klei die heel fijn van structuur en zeer rijk aan mineralen en Ayurvedische kruiden is. Vervolgens wordt de cliënt omwikkeld met folie . Na ongeveer 25 minuten wordt de klei verwijderd met water. De behandeling heeft een grondig reinigend effect. Afvalstoffen en toxinen worden via de poriën uit de huid gezogen terwijl huid en weefsels worden gevoed. Daarnaast stimuleert deze behandeling de bloedcirculatie, balanceert ze de dosha’s (Vata, Pitta, Kapha), geeft ze rust en verhoogt ze de immuniteit. De werking van Ubtan is bijzonder goed voor huidaandoeningen en heeft een verjongend effect.

 

90 min. (in totaal 120 min. gratis anamnese en polsdiagnose voorafgaand de behandeling) € 140,-.

Wanneer het wenselijk is, kan voorafgaand de Ubtan een zwedana sessie (zweet sessie in een Ayurvedische zweetcabine) gepland worden.

Zwedana sessie 20 tot 30 min.: € 25,-

 

Pindazwedana of Navarikhizi

Reinigende lichaamsmassage met rijststempels, kruiden en melk.

 

ayurveda-massage1

 

Deze behandeling wordt verricht met (door mij gemaakte stempels) bundels van katoen, gevuld met een mengsel van gekookte basmati rijst en Ayurvedische kruiden. De bundels worden in warme biologische melk gedoopt en worden vervolgens gebruikt om het hele lichaam te masseren. Dankzij de warmte dringen de medicinale kruiden en de melk de weefsels in. Het bevordert de bloedsomloop, reinigt en verjongt bloed en weefsels. Het is een probate behandeling voor huidaandoeningen. Na deze massage voelt men zich schoon, ontspannen en vitaal.

 

60 min (in totaal 90 min. gratis anamnese en polsdiagnose voorafgaand de behandeling) € 140,-.

Wanneer het wenselijk is, kan voorafgaand de Pindaswedana een swedana sessie (zweet sessie in een Ayurvedische zweetcabine) gepland worden.

Zwedana sessie 20 tot 30 min.: € 25,-