7- daagse retraite ‘Manifestatie in stem- en dansimprovisatie’


7- daagse retraite

‘Manifestatie in dans- en stemimprovisatie’

Maandag 13 t/m zondag 19 mei – De Uelenspieghel (Drenthe)

Ga voor de totale ervaring van stem- en dansimprovisatie!
Schud met liefde alle ballast van je af, alles wat je weerhoudt om jezelf volledig te zijn en te manifesteren!
Een retraite om veel gelukshormonen aan te maken.

 

Een retraite voor wie?

Een retraite voor mannen en vrouwen, voor stellen en vrijgezellen.
Voor iedereen die:

– zich in het nu vrij(er) en volledig(er) wil manifesteren
– nieuwsgierig is naar eigen vreugde, kracht en creatiepotentieel
– meer vitaliteit, balans en welzijn in zijn of haar leven wilt ervaren
– de werking van de 5 zintuigen intens wil beleven
– meer geaard wil zijn, meer in het lichaam en minder in het hoofd
– de eigen mannelijke en vrouwelijke kracht wil ervaren en manifesteren
– als je verlangen is om met een open hart anderen te ontmoeten

 

 

Ervaring met dans- of stemwerk is niet nodig, want we zijn niet met de vorm bezig!

Je gaat in je eigen proces, in je eigen tempo, in een liefdevolle en veilige omgeving.

De uiting die wij geven aan wat ons werkelijk diep bezielt, hetzij verlangens, angst, liefde of pijn, bevat altijd schoonheid en is een bron van kracht.

Stemwerk- en dansimprovisatie met Valerie en een vleugje avontuur met een reis door je zintuigen met Wilfried

Wij geven vanuit verschillende disciplines en expressievormen, invulling aan de retraite:
dans- en stemimprovisatie, contactimprovisatie, 5-ritmes dansen, extatisch dansen, Chi kung en meditatie.

Onze taak als begeleiders is het scheppen van een kader waardoor elke deelnemer op zijn of haar eigen wijze tot een steeds volledigere, blijere manifestatie kan komen!

 

Fysieke beperking

Ook degenen die een fysieke beperking hebben zijn van harte welkom. Omdat iedereen in staat is vanuit zijn persoonlijke situatie te bewegen of iets in zichzelf te laten bewegen. Het gaat voor ons allemaal om het verkennen en manifesteren van de eigen innerlijke wereld en potentieel.

Ayurvedische keuken

De maaltijden van de week zijn heerlijk biologisch, Ayurvedisch, vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en gluten- en suikervrij.

De Ayurvedische keuken is de keuken van de 5 elementen, ‘ether, lucht, vuur, water en aarde’ en van de 6 smaken‘ zoet, zout, zuur, scherp, bitter en wrang’. Maaltijden die gekookt worden vanuit de Ayurvedische voedingsleer zijn balancerend, reinigend en verhogen de vitaliteit.


Een keer samen koken

Als deelnemer kook je een keer tijdens de retraite met Bart, de Ayurvedische kok. Wil je liever niet koken? Geen probleem. Dit kun je aangeven als je inschrijft.

 

Hoe ziet een dag eruit?

Dag- en avondprogramma

Het dagprogramma bestaat uit een ochtend- en middagsessie met ruimte om na de lunch te rusten, en een avondprogramma. Omdat wij organisch werken wordt de inhoud van iedere sessie aan de hand van de individuele behoefde en van de dynamiek van de groep, dagelijks bepaald. Wij hebben hele goede ervaringen met deze manier van werken.

 

Dansen binnen en buiten

De Uelenspieghel wordt regelmatig voor dansretraites gebruikt. Er is een grote zaal van 100 m2 om heerlijk binnen te dansen. Bij mooi weer is buiten dansen op de ruime terras voor de boerderij of bij het amfitheater of zelfs in de natuur mogelijk.

Het avondprogramma bestaat uit muziek, dans en/of zang. Maak je zelf muziek? Neem dan je instrument mee!
En wat vind je van buiten dansen rond het vuur? Of een boswandeling bij maanlicht?

Het is geen verplichting om aan ieder programmaonderdeel deel te nemen.

 

De locatie ‘ De Uelenspieghel’

De Uelenspieghel is een oud-Saksische boerderij in Drenthe waar wij al verschillende retraites hebben georganiseerd. Het is een fijne plek om te zijn, midden in de natuur in een stiltegebied waar u heerlijk kunt wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen. Het is daar heel gewoon om een uil te horen, de herten uw pad te zien kruisen of de eekhoorns boven u door de bomen te zien springen.

De boerderij heeft een grote danszaal, een eetzaal, een groepskeuken, een kleine zaal, amfitheater en een atelier. Op het terrein van De Uelenspieghel is een groot terras en een vuurplaats.

Enkele slaapkamers bevinden zich in de boerderij, andere in het bijgebouw of op het terrein waar enkele blokhutten staan. Er is tevens ruimte om te  kamperen.

De slaapkamers zijn eenvoudig. De WC’s en douches zijn gemeenschappelijk.

Het gehele terrein is rookvrij.

 

De begeleiders van de retraite:

De retraite wordt georganiseerd door Valérie Fiténi (Ayurveda praktijk Arjuna) in samenwerking met Wilfried Tanghe en Bart van der Maat, Ayurvedische kok (i.o. Spiritfood).

Valerie Fiteni

Ik ben Française en woon al dertig jaar in Nederland.
Ik ben geraakt en geboeid door de mens … wat wij als mens zijn, hoe wij ons ontwikkelen, bewust worden, met elkaar verbinden en omgaan.
Als Ayurvedisch therapeut begeleid ik met veel toewijding mensen die met uiteenlopende gezondheidsproblemen kampen of die op een kruispunt staan en een nieuwe invulling aan hun leven willen geven. Ik doe dat op verschillende manieren, zowel op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Ik geef voedings- en leefstijladviezen, Ayurvedische massages en behandelingen.
De consulten, massages en behandelingen die ik geef worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Als het wenselijk is, kan een andere werk- of therapievorm ingezet worden. Stem en lichaamswerk bijvoorbeeld.

Wat betekent dansen en stemwerk voor mij?

Dansen en het gebruiken van mijn stem zijn voor mij – elke keer opnieuw – een blije en bewuste ervaring die me in mijn kracht brengt.

Dansen heeft van jongs af aan een essentiële plaats in mijn leven ingenomen. Het is voor mij even belangrijk en natuurlijk als ademhalen. Het was en is nog steeds een diepe bron van vreugde en kracht. Een unieke manier om in contact te komen met alles wat in mij leeft. Het is voelen en vorm geven aan wat mij triggert, bezielt en inspireert. Het is vrij komen van alles dat mij belemmert om mezelf te zijn, alles dat belastend werkt om mezelf volledig te kunnen manifesteren. Dit geldt ook voor stemwerk.

Als kind danste ik ballet, als puber moderne dans. Later deed ik veel vormen van dansimprovisatie waaronder contactimprovisatie, extatisch dans, 5 ritmes en ik beoefende intensief de Argentijnse tango waarin ik ook jarenlang les heb gegeven.

Hoewel ik mijn stem altijd graag heb laten horen, is de behoefte om te zingen of om wat ik ben, wil of voel te bekrachtigen via stemwerk de afgelopen jaren steeds sterker geworden.

Tijdens deze retraite kun je op mij rekenen. Ik begeleid je graag en met liefde,  op je weg naar
een steeds vrijere en volledigere staat van manifestatie, door middel van stem- en dansexpressie

 

 

Wilfried Tanghe 

”Word je bewust van het onbewuste en fascinerende verhaal van je lichaam’.

Ik ben Wilfried Tanghe, bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia), master Chi Kung en Martial Arts. Ik ondersteun cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten in hun proces van zelf-healing. Deze klachten hebben altijd te maken met energetische stagnaties. Ik besteed ook aandacht aan de werking van polariteit.

Zo begeleid ik individuen en groepen, om in contact te komen met ‘het verhaal achter bewuste en onbewuste gedragspatronen en houdingen’. Ik gebruik daarvoor allerlei (vaak speelse) oefeningen. En als je zo ver bent, help ik je ze los te laten.

Tijdens deze retraite zal ik je op avontuur meenemen, soms net buiten de comfortzone van al jouw zintuigen, maar altijd vanuit het gevoel van veiligheid. Een mooie manier om het ‘voelen’ en ‘beleven’ te verfijnen!

Het is altijd “fun” en “boeiend” om jezelf beter te leren kennen.
En is het niet met jezelf dat je de meest intieme band wil hebben ?!

 

Bart van der Maat

Mijn naam is Bart van der Maat en ik ben de Ayurvedische kok van deze retraite. Ik verheug me er op je te ontmoeten en kennis te laten maken met de Vedische en Ayurvedische keuken. Het doorgeven van mijn liefde, kennis en ervaring van voeding in relatie tot gezondheid is mijn passie. Harmonie, groei en plezier vormen verder de basis vanuit ik in Spiritfood – het bedrijf dat ik aan het  oprichten ben – werk.

Ik heb een lange ervaring als Vedisch kok en werk op dit moment als vegakok in Lelystad in Het Vegetarisch Restaurant dat een onderdeel is van het Transcendente Meditatie Sidhadorp.

Mijn band met Ayurveda beperkt zich niet tot de Ayurvedische keuken. Ik ben ook Ayurvedisch masseur. Deze retraite inspireert me ook omdat dans- en stemimprovisatie er deel van uitmaken. Ik vind dans- en stemwerk mooie vormen om jezelf te uiten en te ontplooien. Zelf doe ik met veel plezier aan biodanza. Veel gebieden die mij raken en inspireren ontmoeten elkaar in deze retraite. Ik ben daarom heel blij zelf een aandeel te kunnen hebben in het vormgeven ervan.

Praktische informatie:

Aantal deelnemers Retraite Stem, beweging- en dansexpressie: maximaal 30

Informatie en inschrijving:
valerie.fiteni@gmail.com – T 06 29 42 14 92

Adres locatie:
De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV – Uffelte. Telefoon 0521-351331

Reis:
Wij moedigen carpoolen aan. Wil je samen rijden of heb je een auto en kun je andere deelnemers meenemen, neem dan contact met Valerie op: valerie.fiteni@gmail.com of T 06 29 42 14 92.

Kosten en betaling:
De prijs geldt voor een vol pension arrangement van 6 nachten, alle activiteiten, maaltijden en tussendoortjes.
De ingrediënten van de maaltijden en de drankjes zijn zoveel mogelijk biologisch, altijs vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en hoofdzakelijk Ayurvedisch.

Retraite in 1 persoonskamer:        € 940,- p.p.
Retraite in 2 persoonskamer:        € 820,- p.p.
Tent in de tuin:                                  € 670,- p.p.
Kampeerauto:                                   € 682,- p.p.

De douches en wc’s zijn gemeenschappelijk.

De borg van de week bedraagt € 200,-.Bankgegevens voor de betaling van de borg:
NL 35 INGB 0007 94 80 55 t.n.v. Valerie Fiteni en met vermelding ‘Ayurveda praktijk Arjuna’.

Een betaling in 3 termijnen is mogelijk. Neem contact met Valerie op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Als je inschrijft en de borg betaalt, krijg je een factuur waar de borg en resterend vermeld zijn. Het resterende bedrag kun je dan over maken naar het vermelde bankrekeningnummer.