14 t/m 20 juli Retraite ‘Volledige manifestatie in stem, beweging- en dansexpressie’ – Frankrijk


Retraite

‘Volledige manifestatie in stem, beweging en dansexpressie’

Zaterdag 14 t/m vrijdag 20 juli – Atelier Blanchefosse in de Franse Ardennes

  

               Kom en ga voor de totale ervaring van stem en beweging- en dansexpressie!
              Schud met liefde alle ballast van je af, alles wat je weerhoudt om jezelf volledig te zijn en te manifesteren!
              Een retraite om veel gelukshormonen aan te maken!

 


 

Een zevendaagse retraite op een prachtig gelegen locatie in de Franse Ardennen. Een plek waar ware stilte bestaat en je de heldere sterrenhemel kunt zien. Een retraite om vrij te worden van alles dat ons tegenhoudt om onszelf zijn; om dat wat ons belast te zien of te voelen en vervolgens los te laten! Het is ook een retraite om dat wat jou ten diepste bezielt, inspireert en blij maakt te zien, te voelen en te manifesteren!

De maaltijden van de week zijn heerlijk biologisch, Ayurvedisch, vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en gluten- en suikervrij. Ze worden met liefde verzorgd door de deelnemers van de retraite Ayurvedische koken.


 

Stemwerk, beweging- en dansexpressie en Ayurvedisch eten vormen een krachtige combinatie die vitaliteit, welzijn, geluksgevoel en het ‘in het eigen kracht staan’, verhogen.

Wil je graag één of twee keer deel nemen aan één van de kookworkshops? Het is mogelijk, laat het dan weten.

 

Foto dans: Eduardo Alvarez       Foto koken: Wilfried Tanghe

Voor wie?

Deze retraite is voor iedereen die:

– zich vrij(er) en volledig(er) wil manifesteren
– nieuwsgierig is naar eigen vreugde, kracht en creatiepotentieel
– meer vitaliteit, balans en welzijn in zijn of haar leven wil ervaren
– meer geaard wil zijn, meer in het lichaam en minder in het hoofd; ‘in het nu wil leven’
– de eigen mannelijke en vrouwelijke kracht wil ervaren en manifesteren

 

Ervaring met dans- of stemwerk is niet nodig, want we zijn niet met de vorm bezig! 

De uiting die wij geven aan wat ons werkelijk diep bezielt, hetzij blijdschap, liefde of pijn bevat altijd schoonheid en is een bron van kracht.

Stemwerk- en dansexpressie
Wij geven vanuit verschillende disciplines en expressievormen, invulling aan de retraite: meditatie, Kundalini yoga, contactimprovisatie, authentiek dansen, Argentijnse tango (communicatie principe), biodanza, ectatisch dansen en stemwerk.

Onze taak als begeleider is het scheppen van een kader waardoor elke deelnemer op zijn of haar eigen wijze tot steeds vollediger, blije manifestatie kan komen!

 

Foto’s: Valerie Fiteni

 

Fysieke beperking

Ook degenen die een fysieke beperking hebben zijn van harte welkom. Omdat iedereen in staat is vanuit zijn persoonlijke situatie te bewegen of iets in zichzelf te laten bewegen. Het gaat voor ons allemaal om het verkennen en manifesteren van de eigen innerlijke wereld en potentieel.

 

Hoe ziet een dag eruit?

 

Het dagprogramma bestaat uit een ochtend- en middagsessie met ruimte om na de lunch te rusten, en een avondprogramma. Omdat wij organisch werken wordt de inhoud van iedere sessie aan de hand van de individuele behoefde en van de dynamiek van de groep, dagelijks bepaald. Wij hebben hele goede ervaringen met deze manier van werken.

Het avondprogramma bestaat uit muziek, dans en/of zang. Maak je zelf muziek? Neem dan je instrument mee! Er is een piano.

Tijdens één van de avonden willen wij de workshop ‘Uit je hoofd, in je lijf’ geven. Een workshop die je leert je eigen hoofd en het hoofd van iemand anders Ayurvedisch te masseren.

Het is uiteraard geen verplichting om aan ieder programma onderdeel deel te nemen

 

Foto: Corna Groenveld

De locatie:

Atelier Blanchefosse ligt midden in de natuur, in de Franse Ardennen. Het is een haven van rust en schoonheid waar je kunt wandelen, tot bezinning en nieuwe inspiratie kan komen. Het complex heeft onder meer een fraai atelier, een ruime dansstudio en een prachtige tuin van een hectare waar wij onze meditatie-, stem- en bewegingsactiviteiten kunnen ontplooien.

Een prachtige plek op vijf en een half uur rijden van Amsterdam. https://www.atelierblanchefosse.eu


Foto’s: website Atelier Blanchefosse

De begeleiders van de retraite:

De retraite wordt georganiseerd door Valérie Fiténi (Ayurveda praktijk Arjuna) in samenwerking met Bart van der Maat, Ayurvedische kok (i.o. Spiritfood).

 

Valerie Fiteni

Ik ben Française en woon al negenentwintig jaar in Nederland.
Ik ben enorm geboeid door de mens … wat wij als mens zijn, hoe wij ons ontwikkelen, bewust worden, met elkaar verbinden en omgaan.
Als Ayurvedisch therapeut begeleid ik met veel toewijding mensen zoals jij die met uiteenlopende gezondheidsproblemen kampen of die op een kruispunt staan en een nieuwe invulling aan hun leven willen geven. Ik doe dat op verschillende manieren, zowel op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Ik geef hen voedings- en leefstijladviezen, Ayurvedische massages en behandelingen. Ook werken we met hun eigen stem en lichaam zodat ze zichzelf weer vinden of hervinden, zelf bewust worden en zich verder ontplooien.

 

Foto: Eduardo Alvarez

Dansen en stemwerk: het is elke keer opnieuw een blije en bewuste ervaring die me in mijn kracht brengt.

Dansen heeft van jongsaf aan een essentiële plaatst in mijn leven ingenomen. Het is voor mij even belangrijk en natuurlijk als ademhalen. Het was en is nog steeds een diepe bron van vreugde en kracht. Een unieke manier om in contact te komen met alles wat in mij leeft. Het is voelen en vorm geven aan wat mij triggert, bezielt en inspireert. Het is vrij komen van alles dat mij belemmert om mezelf te zijn, alles dat belastend werkt om mezelf volledig te kunnen manifesteren. Dit geldt ook voor stemwerk.

Als kind danste ik ballet, als puber moderne dans. Later deed ik veel vormen van dansimprovisatie waaronder contactimprovisatie, extatisch dans en ik beoefende intensief de Argentijnse tango waarin ik ook jaren les heb gegeven.

Ik heb mijn stem ook altijd graag laten klinken maar de behoefte om te zingen of om wat ik ben, wil of voel te bekrachtigen via stemwerk is de afgelopen jaren steeds sterker geworden.

 

             Tijdens deze retraite kun je op mij rekenen. Ik begeleid je graag en met liefde op je weg naar en een steeds vrijere en volledigere          

             staat van manifestatie, door middel van stem-, beweging- en dansexpressie.

 

Ayurveda
Voor Ayurveda ben jij -net zoals alles dat bestaat- de uitdrukking van een unieke samenstelling van de vijf elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde). In of uit balans zijn, is dus iets zeer persoonlijks. Uit balans zijn heeft altijd te maken met een verstoring van je elementen. Het is de afspiegeling van je leefstijl, van dat wat je wel of niet doet, wat je eet, enz. Elk genezings- of groeiproces of het weer in balans komen begint met het verbranden van afvalstoffen, ‘ama’ in het Sanskriet; die het systeem belasten. ‘Afvalstof’ hoeft hier niet alleen maar ‘fysiek’ van aard te zijn. Afvalstoffen kunnen ook emotioneel, mentaal of energetisch zijn. In Ayurveda worden voeding, leefstijl en fysieke beweging (yoga bijvoorbeeld) gebruikt om afvalstoffen op te ruimen en je dosha’s (de drie bio energieën Vata, Pitta en Kapha) in balans te brengen. Wat fysiek wordt bereikt, werkt op mentaal, energetisch en spiritueel niveau door. Het is onvoorstelbaar mooi wat je met Ayurveda kunt oplossen!

 

 

Bart van der Maat

Mijn naam is Bart van der Maat en ik ben de Ayurvedische kok van deze retraite in Frankrijk. Ik verheug me er op je te ontmoeten en je te kunnen begeleiden in je kennismaking met de Ayurvedische keuken. Het doorgeven van mijn liefde, kennis en ervaring van voeding in relatie tot gezondheid is mijn passie. Harmonie, groei en plezier vormen verder de basis vanuit ik in Spiritfood – het bedrijf dat ik aan het  oprichten ben – werk.

Ik heb een lange ervaring als Vedisch kok en werk op dit moment als vegakok in Lelystad in Het Vegetarisch Restaurant dat een onderdeel is van het Transcendente Meditatie Sidhadorp.

Mijn band met Ayurveda beperkt zich niet tot de Ayurvedische keuken. Ik ben ook Ayurvedisch masseur. Deze retraite inspireert me ook omdat dansimprovisatie en stembevrijding er deel van uitmaken. Ik vind dans- en stemwerk mooie vormen om jezelf te uiten en te ontplooien. Zelf doe ik met veel plezier aan biodanza.Veel gebieden die mij raken en inspireren ontmoeten elkaar in deze retraite. Ik ben daarom heel blij zelf een aandeel te kunnen hebben in het vormgeven ervan.

 

 

Praktische informatie:

Aantal deelnemers Retraite Stem, beweging- en dansexpressie: maximaal 15
Aantal deelnemers Ayurvedische kookretraite: maximaal 6

Wil je graag als deelnemer van de Stem en dansexpressie retraite één of twee keer deel nemen aan een van de kookworkshops? Het is mogelijk, laat het dan weten.

Informatie en inschrijving:
info@ayurvedapraktijkarjuna.nl – T 06 29 42 14 92 of deverwondering@xs4all.nl – T 06 45 20 03 71

Adres locatie:
Atelier Blanchefosse, 4 Rue L’Abbaye, 08290 Blanchefosse et Bay, Frankrijk, 
Tel: +33 324 57 36 56 – https://www.atelierblanchefosse.eu

Reis:
Wij moedigen carpoolen aan. Wil je samen rijden of heb je een auto en kun je andere deelnemers meenemen, neem dan contact met Valerie op: info@ayurvedapraktijkarjuna.nl of T 06 29 42 14 02 of deverwondering@xs4all.nl – T 06 45 20 03 71

Kosten en betaling:
De prijs geldt voor een vol pension arrangement van 6 nachten. Alle maaltijden, tussendoortjes en drankjes zijn biologisch, vegetarisch (hoofdzakelijk vegan) en hoofdzakelijk Ayurvedisch.

1 slaapkamer voor 6 personen  :  € 750,- p.p
Tent in de tuin (max. 4 tenten)   :  € 750,- p.p.
Kampeerauto                                :   € 750,- p.p.
2 slaapkamers voor 3 personen:  € 775,- p.p
3 slaapkamers voor 2 personen:  € 800,- p.p
3 slaapkamers voor 1 persoon:    € 830,- p.p.

De douches en wc’s zijn gemeenschappelijk.

De borg van de week bedraagt € 200,-.Bankgegevens voor de betaling van de borg: NL 35 INGB 0007 94 80 55 t.n.v. Valerie Fiteni en met vermelding ‘Ayurveda praktijk Arjuna’.

Een betaling in 3 termijnen is mogelijk. Neem contact met Valerie op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Als je inschrijft en de borg betaalt, krijg je een factuur waar de borg en resterend vermeld zijn. Het resterende bedrag kun je dan over maken naar het vermelde bankrekeningnummer. Dit rekening nummer is anders dan dat van de borg.

 

Foto: Valerie Fiteni